Вебінар «На варті бухгалтерського обліку» з нагоди Міжнародного дня бухгалтерії та Міжнародного дня науки

 Колектив кафедри обліку та економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу навчально-наукового інституту біоресурсів і природокористування Західноукраїнського національного університету в онлайн-режимі з використанням платформи Zoom 10 листопада 2020 року провів вебінар на тему: «На варті бухгалтерського обліку» з нагоди Міжнародного дня бухгалтерії та Міжнародного дня науки.

Ініціатором проведення вебінару виступив Голова групи забезпечення спеціальності 071 “Облік і оподаткування” ЗУНУ, завідувач кафедри обліку та економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу доктор економічних наук, професор Руслан Бруханський, який зазначив, що традиційно 10 листопада фахівці однієї з найпрестижніших професій відзначають професійне свято – Міжнародний день бухгалтерії (International Accounting Day). Це свято часто називають Днем бухгалтера (Accountant’s Day).   

Бухгалтерський облік у різні історичні періоди його становлення називали і «таємницею богів», і «мовою цифр», і «мовою бізнесу». Сьогодні бухгалтерський облік уже далеко не таємниця і аж ніяк не лише цифри. Сучасний зміст і функціональні напрями бухгалтерського обліку виходять за межі буквального сприйняття дефініції «облік». Імплементація в Україні комплексу законодавчих актів і нормативно-правових документів з питань юридичної, фінансово-економічної, фіскальної, соціальної, обліково-аналітичної і т. д. регламентації ведення бізнесу докорінно змінила систему організації та методики ведення бухгалтерського обліку, розширила сфери його інформаційної присутності, посилила вплив на процес прийняття управлінських рішень. Сучасний менеджмент ставить перед обліково-аналітичним сегментом організаційної структури підприємств новітні завдання, пов’язані не лише із застосуванням класичної моделі обліку, але й розширенням і поглибленням сутності його предмета як у просторі, так і у часі.

У  вебінарі з доповідями виступили: кандидат економічних наук, доцент Ольга Завитій «Комплексне рішення облікових процесів як оптимізація цифрового простору бухгалтера»; доктор економічних наук, професор Петро Пуцентейло «Бухгалтерський облік та цифрова економіка»; кандидат економічних наук, доцент Ірина Спільник «Криптовалюти в системі бухгалтерського обліку і звітності»; кандидат економічних наук, доцент Олексій Ярощук «Цифровізація  як вектор розвитку економічних систем та модернізації системи бухгалтерського обліку»; кандидат економічних наук, доцент Ірина Белова «Від традиційного бухгалтерського обліку до   digital обліку». Доповіді-презентації були змістовними, актуальними і цікавими. До активного обговорення та дискусії долучились усі присутні учасники вебінару.