ТНЕУ відвідала делегація з Піднебесної

Напередодні китайського Нового року до Тернопільського національного економічного університету завітала делегація з Китайської Народної Республіки ­– представники компанії The Ukrainian Study Abroad Centre у складі Донг Джіан, Хуанг Тебовеі, Луі Сійуан, Ванг Йітан та Ксу Джун.

Ведення Китаєм політики «істинної доброчесності», підняло  країну на один із найвищих щаблів розвитку економіки у  світі. Тому Україна високо цінує стратегічне партнерство та традиції дружби й співпраці з Китаєм. Тернопільський національний університет заявив про свої наміри налагоджувати співпрацю з Ukrainian Study Abroad Centre в науковій та освітній сферах.

Ректор закладу вищої освіти доктор економічних наук, професор Крисоватий Андрій Ігорович разом з адміністрацією та студентами університету привітали делегацію, представники якої були приємно вражені традиціями та гостинністю Тернопільського краю.

Зустріч розпочали з урочистої церемонії підняття державних прапорів України та Китаю під звуки Гімнів обох держав.

Андрій Ігорович подякував гостям за інтерес до діяльності Тернопільського національного економічного університету та повідомив, що у закладі вищої освіти уже навчаються чотири студенти з Китайської Народної Республіки на підготовчому відділенні.

Завітавши до студії перемовин та дипломатичного протоколу присутні обговорили основні напрями спільної роботи в науковій і освітній сферах діяльності, визначили її пріоритети, а також окреслили перспективи. Підтвердженням подальшої реалізації усіх домовленостей стало укладення Угоди про співпрацю між ТНЕУ та The Ukrainian Study Abroad Centre. Відповідний документ підписали ректор А. І. Крисоватий та директор компанії Ванг Йітан.

Ознайомитися з матеріально-технічною базою університету, його історією та найвагомішими досягненнями гості мали нагоду під час екскурсії закладом вищої освіти, завітавши до Інтеграційного хабу країн Африки та Азії, залу електронних ресурсів, тренінг-центру факультету фінансів, Міжнародного центру культури і розвитку, зали засідань вченої ради, Бібліотеки ім. Л. Каніщенка, навчального корпусу юридичного факультету, Центру Міжнародних та Європейських студій.

Ще одним приємним сюрпризом для представників делегації з Китайської Народної Республіки стала концертна програма, яку представили творчі колективи та солісти університету, а також екскурсія визначними місцями міста Тернополя.