МОН вдвічі збільшило кількість вишів та наукових установ, які за кошти бюджету отримали передплату на Scopus та Web of Science

Наказом Міністерства освіти і науки України від 8 листопада 2018 року Тернопільському національному економічному університету було надано доступ до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science за кошти бюджету.

Web of Science (WoS) – це реферативна наукометрична база даних наукових публікацій, що пропонує доступ до бібліографічних даних наукових статей з престижних періодичних видань, книг та матеріалів наукових конференцій. База дозволяє організовувати пошук за ключовими словами, за окремим автором чи організацією (університетом), підключаючи при цьому потужний апарат аналізу знайдених результатів.

Scopus – це реферативна та наукометрична база рецензованої літератури та перевірених веб-джерел. Пошукова система використовує програмні засоби для відстеження, аналізу та візуалізації дослідження.

Підключення до баз даних цього року отримали всі регіони –  24 області і м. Київ. Тернопільський національний економічний університет є одним із 29 університетів, який отримав доступ одразу до двох баз даних.

Головною ціллю отримання доступу до Scopus та Web of Science є активне використання баз викладачами, студентами, аспірантами та науковцями, а отже їх продуктивнішу наукову діяльність.

Міністерство освіти і науки надалі стежитиме за перебігом підключення та використання установ, які користуватимуться базами.