Міністр закордонних справ України зустрівся зі студентами ТНЕУ!

Восьмого жовтня до Тернопільського національного економічного університету  з офіційним візитом прибув Міністр закордонних справ України Павло Анатолійович Клімкін.  Теплими вітаннями його зустрів  ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий, який розповів гостю про університет, його історію, досягнення.

У рамках візиту Павла Анатолійовича в університеті відбулося урочисте відкриття Студії перемовин та дипломатичного протоколу.  Студія оснащена новітнім обладнанням, яке дає можливість спілкуватися з партнерами в режимі он-лайн, а також стане чудовою базою для проведення майстер-класів та тренінгів з дипломатичного протоколу для молоді університету.

Міністр разом із ректором побували у залі електронних ресурсів, де поспілкувалися зі студентами-іноземцями під час семінару «Міжкультурний діалог: особливості франкомовних країн» ( у рамках участі ТНЕУ в проведенні року французької мови в Україні). Викладачі Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Богдана Гаврилишина підготували видання «Відкрий для себе Африку», яке подарували  Павлу Анатолійовичу.

З нагоди Дня юриста у залі засідань вченої ради відбулося моделюване засідання Ради безпеки ООН, де студенти обговорювали питання недопущення ескалації конфлікту в Азовському морі.  До дискусії долучився пан Міністр й поділився досвідом роботи у Раді безпеки ООН й відповів на запитання молоді.

Запитань було чимало: як потрапити на роботу у Міністерство закордонних справ України, якими якостями повинен володіти справжній дипломат, чи варто боятися брати на себе відповідальність і помилятися, що потрібно успішному дипломату.

«Для того, щоб реалізувати себе й бути успішним необхідно вміти працювати у команді й бути особистістю з власною думкою, бути відкритим, йти впевнено до своєї цілі, чітко бачити мету перед собою», – порадив молодим людям Павло Анатолійович.

Під час заходу відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством закордонних справ України та Тернопільським національним економічним університетом.